Tuinontwerp met parkeerplaatsen

Parkeerstress

Woont u in de Volgerlanden? Heeft u ook moeite met het vinden van lege parkeerplaatsen? Onze opdrachtgever wel!

Ontwerp
Onze opdrachtgever is recent verhuisd naar een nieuwe woning in de Volgerlanden in Hendrik Ido Ambacht. Zij kwamen al snel tot de conclusie dat het moeilijk is om vrije parkeerplaatsen te vinden. De vraag aan ons: Hoe lossen we dat op?

De woning beschikt over een ruime achtertuin van 11 meter diep. Naast het huis bestond een looppad met heg en aan de voorkant een oprit. In ons ontwerp hebben wij daarom voorgesteld om een deel van de achtertuin op te offeren en daarmee 2 parkeerplaatsen te creëren. De diepte van de tuin zou dan nog 9 meter bedragen. Naast het huis was tevens voldoende ruimte om 1 parkeerplaats te maken. De oprit bleef behouden en daarmee is het totaal aantal parkeerplaatsen uitgekomen op 4. Ruim voldoende voor een gezin met oudere kinderen! Daarnaast is er altijd een plaats vrij voor opa's, oma's, vrienden, vriendinnen en kennissen! Iedereen heeft plek is welkom!

Op de tekening is te zien dat de parkeerplaatsen achter in de tuin worden aangelegd. Daarvoor wordt een plantenbak gemaakt met daarin bomen en planten. Deze zorgen ervoor dat de auto's niet direct zichtbaar zijn en er vanuit huis toch een mooi zicht op de tuin is. De tuin wordt afgesloten met een poort voor de veiligheid.

Naast de plantenbak wordt een overkapping geplaatst. De opdrachtgever kan hierdoor ook met minder mooi weer genieten in de tuin. Ook hier zorgt de poort en de plantenbak ervoor dat er geen direct zicht is op de auto's. De grindbak heeft een dubbele functie. Het is een mooie afscheiding tussen de plantenbak en de bestrating en breekt de halve cirkel. Tevens dient het als waterafvoer, zodat er geen afzonderlijke afvoer aangelegd hoeft te worden op het riool.

Onder bomen in de plantenbak, onder de overkapping en onder de grote boom wordt verlichting aangelegd. Dit creëert een warme sfeer in de tuin en maakt deze erg aantrekkelijk om tot 's avonds laat te blijven zitten. In de overkapping zijn tevens stopcontacten aangebracht, zodat er muziek kan worden aangesloten of een elektrische barbecue.

Aanleg
Na het ontwerpen van de tuin zijn wij begonnen met het aanleggen van de tuin. De tegels uit de oorspronkelijke tuin zijn hergebruikt en aangevuld met nieuwe bestrating. De parkeerplaatsen zijn aangelegd met dikke tegels, zodat deze het gewicht van de auto kunnen dragen en niet breken. De inritbanden zijn gebruikt, zodat ze makkelijke te bereiken zijn.

Gevoegde omheining

Renovatie gevoegde omheining

Heeft u een gevoegde stenen omheining die aan renovatie toe is? Of wilt u graag een moderne stenen omheining? Wij helpen u!

In Soelmond hebben wij voor onze klant de omheining gerenoveerd. De gevoegde omheining was slecht gevoegd en toe aan een opknapbeurt.

Voor deze klant hebben wij de voortuin gerenoveerd. Tijdens deze werkzaamheden heeft de klant ons gevraagd of wij de oude stenen omheining wilden renoveren. Zoals u op de foto's kunt zien, was het voegsel verouderd en toe aan vervanging. Allereerst hebben wij het oude voegsel verwijderd en vervolgens hebben wij de gehele omheining opnieuw aangelegd. Daarbij hebben wij ervoor gezorgd dat de stenen horizontaal lagen en dat deze opnieuw werden gevoegd.

Wilt u zelf een stenen omheining? Informeer dan naar de mogelijkheden.

Hieronder kunt u de foto's zien. Zoals u kunt zien, kan de omheining er weer jaren tegenaan!